Hoe bereik je een verruimd bewustzijn?

 

Een verruimd bewustzijn is op verschillende manieren te bereiken.

Meditatie, bidden, yoga, mantra's zingen, gebruik van psychedelische middelen, muziek, beweging, etc.

In oude culturen zijn er veel ceremonies om het bewustzijn te verruimen, gebaseerd op klank en beweging. Zingen van liederen, ritmisch dansen en bewegen, gebruik van oorspronkelijke instrumenten en het gebruik van de stem op een specifiek manier.

Monotoon, herhalingen, vertragingen, boventonen, ondertonen, keelklanken. Maar vooral langdurige klanken zodat de trillingen ook een langdurig effect hebben op het lichaam.

Er gebeurt iets totaal anders dan bij spreken.

Als ik spreek resoneer ik op het niveau van mijn geest, mijn hersenen.
Jij begrijpt wat ik zeg als we ook dezelfde taal spreken.

Als ik zing of klanken maak, dan resoneer ik ook op het niveau van mijn hart, mijn organen. Jij kunt daar een gevoel bij krijgen, bijvoorbeeld waarover ik zing. Je kunt je een beeld vormen en het roept spontaan gevoelens op. Het is ruimer dan alleen begrijpen, je hoeft zelf de taal niet eens te verstaan.

In die zin is het verschil in spreken versus zingen gelijk aan het verschil tussen lopen en dansen. Je bewustzijn wordt op een andere manier gestimuleerd.

Wat gebeurt er nu precies?

Door zang en klanken stimuleer je de Nervus Vagus!

De Nervus Vagus is de tiende hersenzenuw. Hij behoort tot de twaalf craniale zenuwen of hersenzenuwen, die direct uit de hersenen ontspringen en niet uit het ruggenmerg. Het is de belangrijkste parasympathische zenuw van het autonome zenuwstelsel.

De Nervus Vagus geleidt hoofdzakelijk de informatie over de toestand van de organen naar het centrale zenuwstelsel via sensorische zenuwcellen. Sensorische zenuwcellen verzamelen informatie of iets pijn doet of iets koud is etc.

Als sensorische signalen de ruggenmerg bereiken en niet de cortex, noemen we dat een reflex, een snelle automatische reactie die 'vanzelf' gaat, waar we dus geen invloed op hebben.

Als sensorische signalen rechtstreeks naar de cortex gaan kun je je bewust worden van je reflex of van je pijn. Het resultaat is een bewuste gewaarwording.

Door jezelf te onderzoeken in een veld van klanken ontwikkel je een ander gewaarwording van je ware staat van zijn.
Je verschuift van een denkend bewustzijn naar een voelend bewustzijn en van een individueel bewustzijn naar een collectief bewustzijn.

Dat noemen we een verruimd bewustzijn!

Luister naar de bovenstaande video en ervaar zelf wat een klankmeditatie met je doet! Ga op je gemak zitten op een plek waar je eventjes niet gestoord wordt.

• Merk je een verschil in gewaarwording?
• Wat voel je diep van binnen?
• Ervaar je de verschuiving van denkend bewustzijn naar een voelend bewustzijn?

Tijdens het NoMoreGurus Introductie Seminar kun je dit 'life' ervaren
We gebruiken klankmeditaties om een nieuw perspectief te creëren,
om met compassie naar je eigen leven te kijken.

Op onderzoek naar antwoorden op levensvragen;
• Ben ik vrij om me te uiten zoals ik ben?
• Heb ik mijn doel nog voor ogen?
• Waar ben ik eigelijk op uit en met wie?

Door jezelf te onderzoeken vanuit een verruimd bewustzijn wordt de kans groter dat je in actie komt en een wereld gaat creëren die inspirerend is. Daar zijn wij op uit!

Je bent van harte uitgenodigd.

Meld je aan!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.