Het emotioneel spectrum van de menselijke stem

Uncategorized Jun 14, 2018
 

In je stem is een resonantie te horen die authentiek is en de essentie van je ZIJN naar buiten brengt. Trillingen van emoties, gevoelens, intuïtie, gewaarwordingen, inspiraties etc.

Ik noem het; 'Het emotioneel spectrum van de menselijke stem'

Deze trillingen vertolken hoe je je voelt, je zijns-kwaliteit op dat moment en worden beïnvloed door je emoties;
• ontvangen/ontbrekende liefde
• positieve/negatieve ervaringen
• acceptatie/weerstand voor wat er wel en niet is

We leren om deze trillingen te verbergen, de stem te verdraaien en te ontstemmen. De welbekende prop in de keel, verstarring van de stembanden en daarmee verstarring van je expressie. Verbergen van kwetsbaarheid staat gelijk aan het dimmen van vrije zelfexpressie.

Oefen in het luisteren naar je eigen stem en de stem van anderen. Door te luisteren naar het emotioneel spectrum van de stem kun je leren aanvoelen wat er werkelijk speelt.

Luister naar dit audio fragment en deel wat jij erbij voelt in...

Continue Reading...

Wanneer is angst een boodschapper die je helpt?

Uncategorized Mar 26, 2018

Een deel van je ervaringen worden opgeslagen in het geheugen. Belevingen en gebeurtenissen, die echt indruk op je maken, zijn het sterkst aanwezig. Op een later moment, ná de gebeurtenis, kan die herinnering je helpen om slimmer te zijn of sneller te reageren.

De informatie in je geheugen heeft aanvullende waarde, je voelt je capabel.

Ik geef je een voorbeeld:

[Ervaring A] Ik zit bij de open haard en wil een blok hout op het vuur leggen. Omdat ik jaren geleden bij zo’n zelfde actie tijdens een kampvuur m’n vingers verbrandde, helpt mijn geheugen mij om voorzichtig te werk te gaan. Kennelijk heb ik destijds de angst voor vuur verwerkt want ik voel geen angst.

Mijn reactie op deze handeling kan ook anders:

[Ervaring B] Ik zit bij de open haard en vind het het vuur niet prettig. Ik wil me terugtrekken, maar ik durf het niet te zeggen. Ik krijg herinneringen aan vroeger toen ik m’n vingers stevig brandde. Niemand hielp mij met mijn paniek. Ik werd zelfs...

Continue Reading...

Slow Nature

Uncategorized Jul 15, 2017
 

Laat je vertragen door een eenvoudige regenbui,
de rustige beelden van de natuur en haar onbegrijpelijk mysteries.

Een moment waar je hart, wil en verstand even op één lijn kunnen zitten, met een diep respect voor de wijsheid van de maker...

Respect voor het grotere dan jezelf.

Maak er een inspirerende dag van.

Coen

(Video credit : Roen Horn)

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.